21 Ocak 2009 Çarşamba

Tek parmakla platonik aşkına 400 şiir yazdı

Çocukluğunda geçirdiği menenjit sonrası felç olan ve yaşamını tekerlekli sandalyede geçiren 31 yaşındaki Erdal Yalçın, adını sır gibi sakladığı 15 yıllık platonik aşkı sayesinde yaşama sarıldı. "Ela Gözlüm" dediği sevgilisi için kullanabildiği tek parmağıyla 400’ü aşkın şiir yazarak, iki kitap yayınlayan Yalçın’ın üçüncü kitabı önümüzdeki günlerde raflarda olacak.

Yalçın, "Aşk, benim için tatmin olmamış bir duygu. Aklımda, hayalimde hep o var. İmkansız olsa da gönül ferman dinlemiyor" diyor. "Bir aile kurabilmeyi çok isterdim" diyen Erdal Yalçın’ın 15 yıllık aşkını, ela gözlüsü bilmiyor. Ama bir başka kızdan evlilik teklifi almış. Kendini yeterli görmemiş, genç kızı yarı yolda bırakmak istememiş ve son kararını vermiş: "Bekarlık sultanlıktır."

Yalçın, engelleriyle yaşamayı öğrenmiş. Çünkü onun için en önemlisi beyninin çalışması. "Okuyor, yazıyor, düşünüyor, duygularımı yaşayabiliyorum. Kimse biz engellilere acımasın, bize destek olurlar, önümüze engel çıkartmazlarsa biz de her şeyi yapabiliriz" diyor.

Hiç yorum yok: